Musik och nöje,  Omgivning

LISTA: Podcasterna i mitt liv

Ett vanligt stressmoment (och högst medvetet i-landsproblem) är att jag inte hittar en skön balans mellan att lyssna på musik och lyssna på podcaster. Jag följer en hel del poddar och lyssnar i princip all min lediga tid, när jag inte jobbar, är med vänner eller behöver koncentrera mig. Vi snackar alltså om under all form av transport, när jag är hemma och tvättar, städar, plockar och när jag tränar. Jag älskar podcastformatet, man skaffar sig kunskap, hänger med i diskussioner, underhålls och engageras. Fantastiskt.

Men sedan poddarna kom (Filip & Fredrik var väl bland de första i Sverige om jag inte minns fel?) har jag märkt att jag lyssnar mindre och mindre på musik. Vilket är hemskt! Musik som är en så stor del av min uppväxt och min vardag borde ju absolut inte trängas undan. Ibland kan det gå dagar utan att jag öppnar Spotify-appen. DAGAR! Det är helt sjukt. Jag har funderat på att sätta ramar för vid vilka tillfällen jag lyssnar på poddar respektive musik, men jag har inte kommit så långt i det tänkandet. Så jag fortsätter att försöka balansera så gott det går, utan att hamna efter i varken podd-flödet eller musiken. Här nedan listar jag de poddar jag brukar lyssna på mer eller mindre regelbundet.

Poddar jag lyssnar på varje vecka (eller så ofta de släpps)

Filip & Fredrik podcast (både svenska och engelska)
Har lyssnat på samtliga avsnitt sedan de började.

Viasat Hockeys Podcast
Höjdpunkt i veckan att höra Niklas Jihdes småländska i harmoni med de andra essen.

Sporthuset
Allt som innehåller Lasse Granqvist bör vara en lag att lyssna på när man jobbar inom sportens värld.

Puckat
Nörderi och fördjupning på perfekt nivå.

NHL-timmen
Med två av mina närmsta hockeyvänner, Jonta ”Kaviar” Lindquist och Uffe Beardin i line up-en är denna given. Också perfekt sätt att hålla sig uppdaterad på NHL när man inte har möjlighet att nörda ner sig så som Linus Hugosson och grabbarna gör.

 

Poddar jag lyssnar på sporadiskt

Framgångspodden
Enbart när den har en gäst jag är intresserad av.

WTF with Marc Maron
Enbart när den har en gäst jag är intresserad av.

P3 Dokumentär
När jag har semester eller kör bil långt.

Tack för kaffet
Tre värmlänningar som pratar om alt och inget. Oftast inget. Skrattar så jag gråter ibland, men måste stänga av när det blir för äckligt. Mest gött att lyssna på på grund av den goa dialekten.

SHL-podden
Mårthen Bergman bjuder på skönt snack med SHL-profiler. Lyssnar så fort jag får tid, men oftast när det är en spelare jag är extra nyfiken på.

 

Poddar jag slutat lyssna på

Last Week on Earth with Ben Gleib
Jag lyssnade slaviskt under flera år. Ben, som är en amerikansk komiker, är en stor anledning till att jag förstod tjusningen med Twitter. Efter att ha twittrat till honom och han nämnt mig i podden var jag hooked på Twitter. Mycket skön snubbe med mycket humoristiskt take på världen och saker som händer i den. Varför slutade jag lyssna egentligen?

Alex & Sigges podcast
Följde denna mycket regelbundet under en lång tid, men blev trött på hur förberett allt lät till slut. Det märktes så tydligt att det fanns ett manus, vilket inte är fel, men jag vill hellre att det ska åtminstone verka som att allting kommer från the top of their heads. Blev också sjukt trött på de oändliga sponsormeddelandena som fyllde större och större delar av podden. Sigge är dock sjukt mysig.

 

Har ni några tips på bra poddar? (Som om jag egentligen har tid att lyssna på mer…)

Detta är inlägg 46 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *