Jobb,  Livet,  Min vardag,  Personligt

Livet som ohämmat kalenderfreak

När jag summerade vilka appar jag använt under min fredag förra veckan nämnde jag att jag har en otrolig kärlek till min kalenderapp. Jag är rätt bra på att hantera förändring, och skulle absolut kalla mig själv flexibel, men jag vill gärna planera och ha kontroll på de saker jag kan kontrollera. Därför är min kalenderapp en av de mest värdefulla – om inte den mest värdefulla – apparna i min telefon.

Jag använder mig av appen WeekCal. Jag har aldrig riktigt gillat Apples iCal, jag tycker inte att den har tillräckligt med funktioner och framför allt är översikten bedrövlig. Det var min syster Hanna som introducerade mig för WeekCal för typ 5-6 år sedan, och sedan dess har jag inte kunnat använda mig av någonting annat.

WeekCal kan lätt synkas med alla möjliga kalenderprogram, vilket är skönt när man till exempel har ett annat program till jobbkalendern. Än så länge finns inte WeekCal som app till datorn, vilket kanske är ett minus för vissa. Själv använder jag bara kalendern i datorn när jag jobbar, och då lägger jag ändå in allting i en Google-kalender, som sedan synkas över till min mobil. Mycket smidigt.

I min älskade kalender har jag ställt in ett gäng regler för färgkodning. Till exempel har alla mina jobbrelaterade bokningar en ljusgrå färg, vilket de får automatiskt när de synkas över från Google. Jag har lagt in regler så att allting med ordet ”Göteborg” i får en specifik färg (gul, för resa) och alla träningsord (cycling, core, shape, yoga etc.) blir en grön färg som står för träning.

 

Eftersom jag gärna färgkodar, som ni kanske märker, har jag underlättat genom att kategorisera de olika färgerna efter aktivitet. Jag har själv tagit fram den pastelliga färgskalan (herregud, jag hörde precis mig själv…) vilket är en härlig liten feature i appen. Du kan experimentera fram precis vilken färg du vill. Jag har till exempel valt en rosa nyans för alla nöjesaktiviteter, en grön för träning och en lila för viktiga, privata ärenden.

En annan härlig funktion är att man kan prenumerera på diverse olika kalendrar. Till exempel Luleå Hockeys matchprogram, kommande konserter i Danmark eller varför inte filmkändisars födelsedagar? Du kan välja och vraka!

Varför ska man då ta sig tid att styra upp en ordentlig kalender, undrar du?

Jo, för mig är det superenkelt. Jag hatar att inte vara förberedd, komma för sent, glömma bort en bokad träff med någon eller dubbelboka mig. Och med min överanalyserande, grubblande och svävande hjärna behöver jag göra allt jag kan för att ta bort saker som tar upp plats där inne. Det betyder att jag skriver mycket listor, protokoll, dagboksliknande reflektioner och för en redigt uppstyrd kalender.

WeekCal finns bara för iOS och kostar 22 kronor i App Store. Mest värda 22 kronorna jag någonsin spenderat.

Enjoy!

 

 

Detta är inlägg 13 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

(OBS. Detta är inte ett sponsrat inlägg. Jag är bara så jäkla kär i min kalenderapp.)

 

 

 

2 kommentarer

  • Thowe

    ÄLSKAR kalenderappen <3 jag har förvisso en annan, men I feel your love! Jag färgkodar med, fast mina ser ut så här: träning – gul, jobb – grå, aktiviteter med vänner – duvblå, aktiviteter med familj – mellanröd, läkare (numera har den en egen färg, wtf) – grön. Älskar att du bloggar<3

    • Kajsa Kalméus

      Haha, åååh! <3 Läkarfärgen måste vi snart se till att du blir av med 🙂 Men visst är det nice med färgerna? Jag har favoritfärger på favoritaktiviteter och "tråkiga" färger på vardagstrista grejer. Så blir man extra pepp när det är mycket favoritfärger i den kommande veckan! 😀 Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *