Psykisk ohälsa

Söndagssnack: Instagram Live – psykisk ohälsa med Lisa Kalméus

Under våren har jag med jämna mellanrum, och väldigt spontant, suttit i min soffa hemma i lägenheten på söndagar och sänt live på Instagram. Egentligen hade jag ingen plan eller tanke bakom sändningen, mer än att jag ville ha sällskap och. Det kanske till och med fanns andra som ville ha sällskap också, som också satt hemma själva och söndagshängde. Och det fanns det! Under söndagarna har vi pratat om allt ifrån veckans händelser till serietips och annat vardagligt.

För ett par veckor sedan bestämde jag att vi skulle nischa sändningarna lite, så att de riktade in sig mer på psykisk ohälsa. Jag ville testa att göra sändnignen tillsammans med en gäst, för att ha ett avslappnat och öppet samtal. Så igår bjöd jag in min lillasyster Lisa till det första Söndagshänget med gäst. Och det var så himla fint! Vi pratade om psykisk ohälsa i form av oro och ängslighet, ätstörningar, fysiska symptom på ångest och hur man kan ”bete sig” när en nära anhörig mår dåligt.

Hela klippet finns att se i repris här nedan, jag lägger också in hålltider till er, ifall ni inte orkar kolla på hela. Nästa söndag kör vi igen!

Hålltider i sändningen om psykisk ohälsa med Lisa Kalméus

Cirka
06:00 – Hur mår du idag, Lisa?
08:00 – Vad är psykisk ohälsa för dig, vad har du för erfarenheter?
10:00 – Hur märks ångest och ängslighet hos dig?
13:00 – Hur gör du när ångesten visar sig fysiskt?
18:00 – Lisa berättar om sina ätstörningar och hur hon blev frisk
35:00 – Om att vara känslomänniskor!
41:00 – Har du tappat några vänner på grund av hur du mår?
43:00 – Hur vill vi att nära och kära ska ”bete sig” när vi mår som sämst?

Är du intresserad av innehåll som rör psykisk ohälsa? Då kan du kika in här. Prenumerera gärna på mitt månadsbrev där jag varje måndag tar upp ett ämne som rör psykisk ohälsa och mental hälsa. Klicka här för att prenumerera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *