Personligt

Till Pia Salming.

Hockeyvärlden stannade idag. En sorg drog in som en mörk, tung dimma över varenda själ och ingen kunde göra något annat än att stilla bli omsluten. Miljoner själar. Skakade, sörjande, saknande. Och mitt i dimman tänker jag på dig.

De senaste månaderna har du axlat en roll som ingen någonsin ska behöva ta sig an. Du har burit den tyngsta av verkligheter. Med dig som röst har er fina Börje fått säga det han inte varit kapabel till, allt för att osjälviskt ge tillbaka till en omvärld som dyrkat honom och uppskattat honom både som stor hockeykung och som mjuk, godhjärtad medmänniska. Tack vare dig och din styrka i det sköra har du bidragit till att minnet av Börje inte bara kommer att finnas kvar för evigt, utan växa. Generationen som såg Börje bryta ny mark minns det som varit, och generationen som inte tidigare varit medvetna kommer att skapa egna, nya minnen av vem Börje var. De kommer att förstå nu. Hans storhet kommer att skina vidare.

Så tack, Pia. Tack för att du varit en pelare, inte bara för Börje utan för en hel hockeyvärld. Jag hoppas att du, Stig och era fina familjer förstår hur tacksamma vi alla är som fick chansen att tacka Börje en sista gång. Jag hoppas du förstår hur värdefullt det var, och jag hoppas av hela mitt hjärta att du kan finna stillhet i denna bottenlösa stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *