Livet,  Personligt

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Då och då tvingar jag mig själv att stanna upp och tänka på vad som egentligen är viktigt i livet. Jag ska vara ärlig, under åren 20-25 var jag totalt inställd på karriär, pengar och ”att lyckas”. När jag var 23 hade jag en plan på hur jag skulle göra för att kunna pensionera mig när jag blev 50. Varje steg var utstakat.

Idag mår jag illa när jag tänker tillbaka på den där perioden i livet. Jag skäms över mitt sätt att tänka. Bortskämd, naiv och felfokuserad. Jag hade inte med i beräkningen att man ofta behöver offra något för att klara av att följa en sådan där plan. Och för min del började det sakta men säkert med att jag tappade kontakt med mina kära vänner i Göteborg, träffade min familj allt mer sällan och spenderade i princip all min vakna tid på jobbet.

En dag vaknade jag ur min bubbla, med sån ångest och panik att jag var tvungen att vara borta från jobbet under några veckor. Jag använder aldrig ordet ”utbränd” om den där tiden, det skulle vara ett hån mot alla andra som går eller har gått igenom den fruktansvärda sjukdomen. Min pappa bland annat.

MOVEMBER
Men de där veckorna av eftertänksamhet fick mig att komma ut på andra sidan. Idag skulle jag inte byta tiden med min familj och mina vänner för några pengar i världen. Att jag dessutom är frisk och kry är en oförskämt vacker gåva som många andra tvingas drömma om eller kämpa mot.

I november uppmärksammar vi den fruktansvärda sjukdomen prostatacancer. Varje dag får 25 personer i Sverige reda på att de har drabbats. Det är pappor, pojkvänner, söner, bröder, makar och deras familjer vars hela värld kollapsar. Det är människor som inte längre har tid eller orkar oroa sig om karriär, pengar eller en lyxig förtidspension. Det enda de vill är att överleva och bli friska. Jag tänker på min pappa, min morfar, mina fantastiska kusiner och alla andra fina killar och män i min omgivning. Ingen förtjänar att få det där beskedet.

För att hjälpa de som drabbats och bidra till forskningen som så småningom kan – ska – stoppa denna djävulska sjukdom kan man göra mycket. Bland annat donera pengar till de fina organisationer som arrangerar insamlingar. En sådan rörelse är Movember. Jag har skapat en insamling i samarbete med SHL och försöker få så många som möjligt att bidra. Varenda krona är viktig. Klicka på länken nedan för att komma till insamlingssidan. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Tack för att ni tog er tid.

Min insamling till Movember

12207625_10156119686905123_1306099137_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *