Intervju,  Jobb

Intervju: Patrik Carlsson

rogerpatrik

 

Vid lunchtid idag presenterades Frölunda Indians första nyförvärv till spelartruppen sedan säsongen avslutades. Jag var på plats för att byta några ord med nykomlingen.

Patrik Carlsson kommer ursprungligen ifrån Kungälv. Han började spela i Frölunda Indians under gymnasietiden åren 2003-2006.
– Göteborg är hemma för mig. Jag är visserligen uppvuxen i Kungälv men jag brukar kalla mig Göteborgare, säger Patrik och ler.
År 2007 lämnade han Göteborg och har sedan dess spelat för Växjö Lakers och Leksand i Hockeyallsvenskan, Södertälje och nu senast HV71 i SHL. 

Den nuvarande truppen i Frölunda är välbekant för Patrik. Han har under årens gång spelat med bland annat Robin Figren, Nicklas Lasu, Oscar Fantenberg och Ryan Lasch.

Enligt Patrik själv är hans starka sidor att han är ”allround” och flexibel i sitt spel. Han är användbar både i box play och power play.
– Framför allt vill jag alltid jobba hårt och jag hoppas kunna bidra både bakåt och framåt, säger Patrik.

Patrik ser fram emot det kommande uppdraget som forward i Frölunda Indians. Det har hänt mycket i organisationen sedan han lämnade för snart tio år sedan och han ser alla möjligheter att kunna utvecklas som spelare i dagens Frölunda.
– Det känns skitkul och inspirerande att vara här. Det känns verkligen som hemma.

Vilken roll får du i omklädningsrummet?
– Haha, Anton (Axelsson) skulle nog säga att jag är tystlåten. Jag är inte så brötig som Anton, men jag tar nog lite rygg på honom. Jag försöker ha bra kontakt med allihop.

Vilket tröjnummer kommer du att ha?
– Det ser ut som att det blir nummer 72, säger Patrik Carlsson.

Huvudtränare Roger Rönnberg är mycket nöjd med värvningen av Patrik Carlsson. Roger ser Patrik som en användbar spelare som tävlar hårt och gör sitt bästa i alla situationer.
– Han har en fantastisk karaktär. Det är en väldigt begåvad och modern hockeyspelare som är obekväm att möta då han spelar med så hög intensitet, säger Roger.
Han berättar att Patrik kommer att bidra till det offensiva spelet med sitt höga tempo och skickliga spel på trånga ytor.
– Men framför allt är det en kille med ett stort hjärta för vår förening, säger Roger.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *