Intervju,  Jobb

Intervju: Pär Johansson

Foto: Moraik.se
Foto: Moraik.se

På träffen tidigare idag presenterades även Frölunda Indians nya assisterande tränare, Pär Johansson.

Pär kommer senast från Mora, även där hade han rollen som assisterande tränare. Innan dess var han i danska Odense under sex år, där han var huvudtränare och sportchef de sista fyra åren.

När Frölunda hörde av sig till Pär tidigare i år var tanken först att han skulle arbeta med andra uppgifter i organisationen. Men när den förre assisterande tränaren Klas Östman gav besked att han skrivit under för Linköping fick Pär chansen att påbörja sin tränartjänst ett år tidigare, något han är mycketsmickrad över.
– Jag får komma till en proffsig organisation med jättemånga duktiga och engagerade människor. Jag kommer lära mig massor av dem, säger Pär.

På frågan om vad Pär har för starka sidor svarar han att han är engagerad i spelarna. Han gillar att jobba nära spelarna och bidra till deras utveckling. Han säger att han inte är den som står i båset och skriker utan håller sig lugn och sansad. Pär tror att han kan bidra med att se saker på annorlunda sätt.
– När man jobbar tillsammans får man till slut samma syn på allting. Då kan det kanske vara bra om det kommer in någon som ser saker på lite andra sätt. Sedan är det inte säkert att det blir som jag vill ändå. Det kanske till och med är så att jag vill det som de andra vill. Men ett par nya ögon kan jag bidra med i alla fall, säger Pär.

Det som Pär främst vill jobba med i sin roll som assisterande tränare med ansvar för backsidan är den offensiva delaktigheten hos backarna.
– Av det jag har sett denna säsongen kan jag säga Frölunda har ett klockren försvarsspel, man spelar hur bra som helst i box play. Men om det är något man skulle kunna peka på rätt upp och ner är det att man kan få fram lite fler offensiva kvaliteter hos backarna. Jag önskar lite mer skott och delaktighet i anfallsspelet.

Pär flyttar till Göteborg i början på maj och hyr en lägenhet över sommaren.
– Jag har lite svårt att binda ihop alla stadsdelarna, därför är det bra att ha en sommar på sig att ta reda på var jag vill bo, i förhållande till hallen och stan. Jag älskar att vara här på somrarna och jag utgår från att Göteborg är lika bra på vintern, säger Pär Johansson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *