Jobb,  Min vardag

Jag vill, jag vill, jag vill! Men jag kan inte!

När lönefredagen är kommen, klockan slår helg och ledigheten fyller själen finns det många saker man vill göra. After Work, uteservering (med filtar och infravärme än så länge), middagar, promenader, shopping. Det är mycket som lockar på fredagkvällen, möjligheterna är oändliga.

Så därför åkte jag direkt hem efter jobbet, satte på mig mysbyxor och slog mig ner vid mitt skrivbord. Andra säger fredagsfest. Jag säger fredagsbokföring.

Jag har alltid varit administrativt lagd, så jag tycker helt ärligt att det är ganska roligt att pillra med siffror. Men när det kommer till att deklarera är jag fan sämst. Ända sedan jag startade min frilansfirma (och skaffade en aktieportfölj) är det en väldans massa blanketter och bilagor som ska fyllas i. Och jag förstår dem bara inte! Varje gång jag får hjälp känner jag att jag slutligen förstår, men sedan går det ju ett år, och vips så är allt som bortblåst.

Jag blir så sjukt frustrerad. Inte för att jag tycker det är tråkigt, utan för att jag inte får ihop det! Jag tycker det är roligt, men blir galen när jag måste sitta i timmar för att komma underfund med vilka poster som ska räknas ihop, subtraheras eller separeras. Så om det är någon deklarationsguru som har en stund över för en guidad tur i djungeln som kallas Skatteverket så får ni mer än gärna höra av er. Jag har nämligen gått vilse.

Detta är inlägg 24 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *