Digitalt innehåll,  Intervju,  Jobb,  Sport

Möt Andreas – mannen bakom Sveriges enda New York Rangers-bar

Uddevalla är väl kanske inte känt som en stor metropol eller en stad som sticker ut på den västkustska kartan, men när det kommer till supporterprylar finns det en person i området som verkligen får många andra att se bleka ut runtom i landet.

I Andreas Rönnberg Ivarssons lägenhet finns det ett rum som är helt dedikerat till hans favoritlag New York Rangers. Och det som kanske är mest uppseendeväckande är den stora baren med Rangers-tema han byggt längst ena väggen. Här hänger han med sina kompisar och tittar på matcher, spelar tv-spel och dricker öl.

Han bor i lägenheten, som är 99 kvadratmeter och har fyra rum, tillsammans med sin sambo Martina. Andreas haft en kärlek till New York Rangers sedan 1994, då de vann Stanley Cup. Tillsammans har paret en dotter, som är döpt efter Rangers. Hon heter nämligen Nyra.
– Vi hade inget namn och jag ville ha någonting som hade med Rangers att göra, och på baren står det ”NYR”, så jag lade till ett ”a” och det blir ju de fyra första bokstäverna i NY Rangers. Jag lade fram det för sambon och hon tyckte det var jättefint. Och sen gick det igenom hos Skatteverket.
– Hade det blivit en kille hade det blivit Ranger, men nu blev det en Nyra.

Uddevallabon började på sin bar för cirka 1,5 år sedan och har fortfarande lite småfix kvar att göra. In till rummet finns två skjutdörrar, som han målat en stor Rangers-logga på.
– Sambon sade att jag fick göra vad jag ville med mitt hobbyrum, men hon blev inte jätteglad över målningen på dörrarna…

Hemma har 33-årige Andreas mängder med tröjor, kepsar, handdukar och andra prylar för att hylla sitt Rangers. Han har ofta Rangers-slips runt halsen i sitt jobb som busschaufför. Och med hemmabaren har han markerat sin plats bland invånarna i Uddevalla.
– Den är ökänd här i vår lilla stad.

_________________________________

Jag gjorde ett videoreportage hos Andreas som ni kan se här nedan. Klippet är producerat för Gameday.se, som vill lyfta fram personer som är lika passionerade för sina lag som Andreas. Vet du någon som skulle vara en bra profil att hälsa på, tveka inte att kontakta mig!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *