Jobb,  Sport

Vad står siffrorna i SHL-arenornas mittcirkel för?

Ett riktigt fiffigt PR-trick som Nordic Bet tillsammans med SHL satsat på denna säsong är siffrorna i mittcirklarna runtom i SHL-arenorna. Det har surrats och spekulerats på läktarna, i tv-sofforna och på sociala medier. Alla är nyfikna.

Förra veckan fick jag höra att klubbarna själva hade fått välja vilka siffror som skulle pryda den hedervärda platsen och snabbt kunde man lista ut vad några av siffrorna står för. Men än så länge har det inte kommit några officiella förklaringar, så ingen på utsidan kan veta säkert. Jag har skrivit ner de förklaringar jag känner mig hyfsat säker på, men det är flera som fortfarande är gåtor för mig. Jag har inte tagit mig tiden att grotta ner mig i årtal, legendarer i klubben och så vidare, så det finns säkert många av er som har koll på de siffror jag inte beskrivit här nedan. Hjälp mig gärna!

Mina gissningar till vad siffrorna på isen symboliserar

Kinnarps Arena, HV71 – 3

Löfbergs Arena, Färjestad – 51
Hyllning till Färjestadslegendaren Rikard Wallin, vars tröja (#51) hissas den 23 september.

Hovet, Djurgården – 16
Antalet SM-guld som klubben tagit.

Malmö Arena, Malmö – 7

Saab Arena, Linköping – 76

Scandinavium, Frölunda – 24
Hyllning till Frölundalegendaren Niklas Andersson, vars tröja (#24) hissas den 21 oktober.

Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå – 50

NKT Arena, Karlskrona – 17
Klubben fyller 17 år under säsongen.

Behrn Arena, Örebro – 90

Jalas Arena, Mora – 10

Lindab Arena, Rögle – 9

Vida Arena, Växjö – 20
Växjö Lakers firar 20-årsjubileum.

Coop Norrbotten Arena, Luleå – 40
Luleå Hockey firar 40-årsjubileum.

Gavlerinken, Brynäs – 50
Gavlerinken fyller femtio år i år.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *