Livet,  Musik och nöje,  Okategoriserad,  Omgivning,  Personligt

Spotifylistor – a never ending story.

Något som varit ett ständigt pågående arbete, ångestmoment och strukturellt virrvarr för mig sedan 2006 är upplägget på Spotify-listor. Jag har gått från att ha enbart artistuppdelat till att ha tidsbaserade listor som till exempel ”Höst 2015” eller ”Nyårsafton 2012”. Det har dessutom funnit luddiga listor med namn ”Oförskämt bra låtar”, ”Boost” och ”Magic”. Många av dem spårade ur, blev alldeles för stora och spretiga. Jag har dessutom varit sjukt dålig på att rensa mina listor och samlade på mig sjukt många tillslut.

Men i höstas när jag var hemma i Göteborg en helg satt Lisa och rensade och strukturerade bland sina listor, och så döpte hon en av listorna till ”blue” (lågmäld och lite deppig musik). Då kom jag på den briljanta idén. Färgkoder. Man döper listorna till en färg som får symbolisera ett mood, och så sorterar man musiken därefter.  Sagt och gjort! Jag har utöver mina färger behållit sex listor som frångår systemet. De är främst artistspecifika listor med artister och idoler som jag inte kan lyssna på sporadiskt och insprängda i blandlistor, utan som jag måste förlora mig i totalt när jag lyssnar.

Här nedan presenterar jag mina listor! Ni visste väl dessutom att man kan skriva in beskrivningar för listorna och sätta en omslagsbild? Härliga funktioner!

G R E E N – Chillmusik utan gråtfaktor

Y E L L O W – Peppmusik för soligt sinne

B L U E – Mysmusik med gråtfaktor

R E D – Julmusik

P I N K – Work out (inga låtar ännu, vet inte vad det säger om mig och min träning…)

S I L V E R – Det jag lyssnar på just nu. Gött och blandat.

G O L D – Kajsas 100 bästa låtar of all time (En närmare beskrivning kan ni läsa här)

Q U E E N – Världens bästa band

E D D A N – Det musikaliska geniet från Hebden Bridge

B R U C E S P R I N G S T E E N – New Jerseys egen älskling

H Å K A N H E L L S T R Ö M – Omöjligt att inte ha en egen lista för Honom

GA V I N D E G R A W – Personen jag sett live flest gånger, sjungit flest låtar av och gråtit flest tonårstårar till.

# K E X A M E N 1 6 – Listan från min examensfest. Fantastisk blandning, sparad enbart för alla fina minnens skull.

M O R N I N G G L O R Y – En ny lista, osäker på om jag ska ha kvar den. det finns ju redan färdiga listor på Spotify med samma tema. Men känslan med denna lista ska vara söndagsmorgon, solstrålar genom fönstret och en kaffe i sängen.

Som ni säkert förstår är ingen av listorna fulländad, det finns alltid förbättringar att göra. Och det var många låtar som rök i min rensning, många som måste hitta tillbaka till mina listor. Men med denna struktur känns det inte lika jobbigt. Nu vet jag vilka ramar jag har att hålla mig inom och det är mycket lättare att sortera.

Hur strukturerar ni era Spotify-listor? Ni kanske har ett ännu bättre system? Och tycker ni att det är någon färg som saknas i min musikaliska palett?

Tack för att ni läser mina nördiga inlägg! Kram!

 

Detta är inlägg 54 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *