Bakgrund

Min väg mot att bli journalist har varit allt annat än traditionell.

Jag har alltid älskat att skriva. När jag var liten skrev jag noveller och milslånga dagboksinlägg. Jag skrev en bok när jag var 12 år, som jag idag bara läser igenom när jag vill få någon annan att svimma av skratt. När jag blev några år äldre började jag skriva krönikor, självklart inspirerad av Carrie i Sex and the City. Det började gro någonstans i mig att det var något sådant jag ville jobba med när jag blev stor.

När jag slutade gymnasiet var jag, precis som många andra, vilsen i vuxenvärlden och visste inte vilket som var mitt nästa steg i livet. Jag kände mig inte redo att fortsätta studera och valde att ge mig in i den enorma värld som är arbetslivet. Jag fick en tjänst som assisterande kassachef på Media Markt, som skulle öppna sina första varuhus i Sverige. Jag började som assisterande kassachef i Högsbo, Göteborg och fick sedan möjligheten att arbeta med expansionen av företaget och medverka under öppningsfaserna i varuhusen i Lund, Växjö och Norrköping.

Därefter, när jag hunnit fylla 20, fick jag tjänsten som kassachef i Norrköping. Jag bytte kust. Här ledde jag ett team om 13-17 personer samtidigt som jag var ansvarig för den dagliga driften i kassa och informationsdisk. Det var en fantastisk uppgift och utmaning som ung tjej att få chans till utveckling i en sådan position. År 2010, när jag varit kassachef i drygt två år fick jag även rollen som försäljningschef på Media Markt i Norrköping. Jag delade tjänsten tillsammans med en kollega och hade fortfarande ansvaret över kassateamet. I rollen som försäljningschef jobbade jag mycket med kostnadseffektivisering, schemaläggning för varuhusets 95 anställda, framtagning av rapporter och statistik samt som stöd för de övriga teamledarna i varuhuset.

Min tid på Media Markt har gett mig erfarenheter och kunskaper om mig själv som jag alltid kommer att bära med mig. Jag är otroligt glad över mina år och fruktansvärt ödmjuk inför min resa i företaget.

År 2013 bestämde jag mig för att flytta hem till Göteborg igen. Jag hade hunnit bli 26 år och ett blankt papper låg oändligt utrullat vid mina fötter. Jag kunde göra vad jag ville. Drömma vilt och fritt. En skrämmande men otroligt härlig känsla. Jag började leta i mig för att hitta mitt nästa uppdrag, min nästa passion. Och när jag skrollade runt bland kurser och program på Göteborgs Universitets hemsida såg jag ordet ”Journalistprogrammet”. Det tog millisekunder så bläddrade alla minnen, bilder och drömmar från barndomen förbi och jag ansökte samma stund.

I juni 2016 tog jag examen från journalistutbildningen och i september samma år flyttade jag till Stockholm för att jobba som sportjournalist och Creative Content Manager på Everysport Media Group AB. Jag arbetade där i knappt ett år innan jag återvände till västkusten igen. Nu arbetar jag som frilansande skribent, innehållsmakare och sociala medier-konsult och under 2018 arbetade jag med ett omfattande uppdrag hos fotbollsklubben BK Häcken.  Sedan årsskiftet frilansar jag på heltid.