Musik och nöje,  Omgivning,  Psykisk ohälsa

Serienytt: 13 Reasons Why

Det är lite läskigt hur lätt man kan fastna i någonting som fördriver ens tid på det härligaste, men också onödigaste av sätt. Någonting kan i detta fall vara en ny serie.

Jag har verkligen lärt mig att bemästra binge-beteendet, framför allt när jag är ensam i Stockholm. Och är jag sjuk ska vi inte ens prata om hur många avsnitt jag kan bränna av på ett par dagar. Tror jag såg alla avsnitt av Freaks and Geeks på en dag senaste gången jag var sjukt.

Idag började jag kolla på en ny Netflix-originalserie som mina systrar tipsat om. Tretton skäl varför, eller 13 Reasons Why som originaltiteln är. Lisa läste tydligen boken för längesedan och sade att jag bara måste se serien. Så jag unnade mig själv ett avsnitt på soffan. Och ett till. Och ett till. Nu är jag inne på femte, vilket innebär knappt halva första säsongen. Det kan inte vara hälsosamt. Men ack så tillfredsställande det är.

Foto: Skärmavbild Netflix

Serien handlar om en tjej som begår självmord. Relax, det är det absolut första man får reda på, alltså ingen spoiler. Storyn går sedan ut på att reda ut varför hon tog livet av sig och vilka som påverkat henne åt olika håll. Det låter mörkt som fan, jag vet. Jag var inte direkt pepp på att börja kolla. Men den är otroligt amerikansk, vilket gör den mycket mer lättsam än vad som kanske är rimligt. Och den har en hel del humor och upplyftande element i sig. Framför allt har den mycket osammanhängande trådar som man bara måste nysta i och kasta sig in i nästa avsnitt för.

När jag sett klart första säsongen (vet ej om det blir någon mer) lägger jag ut en recension här.

För övrigt är jag nu tillbaka i Stockholm, och är redo för en ny inspelning av PowerPlay imorgon. Vi har snart spelat in våra 30 avsnitt, kan ni fatta att säsongen snart är slut? Helt ofattbart vad fort det går. Men inte fan är vädret annorlunda nu än för trettio avsnitt sen.

Sov gott, vänner!

Detta är inlägg 48 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *