Jobb,  Sport

NHL-tipset 2017/18

Nu är det äntligen är det dags. Sedan jag stängde ner Viaplay efter att Pittsburghspelarna lyft bucklan, tidigt på morgonen den 12 juni, så har hjärtat bultat lite extra inför att nästa säsong ska dra igång. Eller, nej… nu ljuger jag faktiskt. Den första veckan var jag inte speciellt sugen på mer nattmangling, då ville jag bara bli kompis med min förvirrade kropp igen. Men sen kom längtan.

Liksom tidigare år ska jag ge mig på en gissning på hur jag tror att kalaset kommer sluta i juni 2018. Liksom tidigare år kommer den att vara helt kass och inte bringa mig någon lycka eller självförtroendeboost när allt är över. Men likförbannat kastar jag ut den i etern.

Här är mitt NHL-tips för säsongen 2017/18 (lag som tar sig till slutspel):

ATLANTIC DIVISION
Tampa Bay Lightning
Toronto Maple Leafs
Montreal Canadiens

METROPOLITAN DIVISION
Pittsburgh Penguins
Washington Capitals
New York Rangers
(Columbus Blue Jackets)
(Carolina Hurricanes)

CENTRAL DIVISION
Nashville Predators
Dallas Stars
Minnesota Wild
(Chicago Blackhawks)

PACIFIC DIVISION
Edmonton Oilers
Anaheim Ducks
Calgary Flames
(San Jose Sharks)

CONFERENCEFINALER
Dallas Stars – Edmonton Oilers
Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning

STANLEY CUP-FINAL
Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning

STANLEY CUP-MÄSTARE
Tampa Bay Lightning

Förutom att hålla koll på hur mitt tips sakta men säkert mals ner till hockeypulver kommer jag hålla koll på detta:

Mattias Janmark –  Operation och lång rehabprocess förra säsongen, innan det en stark debutsäsong. Det ska bli jättespännande att se om Mattias hittar tillbaka till det hockeyspel han visat tidigare. Med tanke på kontraktsläget, hans rookiekontrakt med Dallas går ut efter säsongen, känns det som att en bra återkomst är avgörande för hur hans framtida kontrakt kommer se ut.

Josh Manson – Med både Hampus Lindholm och Sami Vatanen skadade i säsongsinledningen verkar det som att Josh Manson kommer få dra ett större lass bland Anaheims backar. Blir intressant att se hur han axlar det ansvaret.

William Nylander – Denna krutdunk som gjorde succé under debutsäsongen ifjol. Med ett Toronto som har tagit sikte mot stjärnorna ska det bli spännande att se vilken utveckling William kan ha. Jag tror han poängmässigt blir bäste svensk denna säsong.

Brandon Saad – Tillbaka i Chicago och ingen verkar gladare än kapten Toews. Möjligtvis min vän, Blackhawksfanet Gustav. Kan Saad och Toews hitta kemin igen?

Jesper Bratt – Hockeyallsvenskan ifjol, NHL-debut i år. Jag kollar sällan på Devils matcher, men nu måste jag ju kika. Häftig historia! Idag lade min kollega på Hockeysverige.se, Uffe Bodin, ut en fantastisk text om Jespers resa de senaste åren. 

Vegas Golden Knights – Måste bara följas.

Artemi Panarin – Min absoluta favoritspelare i hela NHL. Det känns som en otroligt avgörande tid för honom nu. Han ska visa för hockeyvärlden att han inte bara var så briljant som han var i Chicago för att han hade Patrick Kane vid sin sida. Han måste visa att han funkar i andra lag och kedjor också. Jag satte Columbus på en Wild Card-plats, men en förutsättning för det är att Panarin och Wennberg hittar varandra så som många tror och hoppas på.

Jag kommer självklart att hålla koll på Connor McDavid, Nolan Patrick, Auston Matthews, Patrik Laine, Nico Hischier och de andra stortalangerna också. Det kommer vara en omöjlighet att inte göra det. I natt ställer jag klockan på 01:00 och ser Toronto-Winnipeg. Vilken match ska ni se?

Låt tipsförnedringen börja!

 

Läs också: SHL-tipset 2017/18

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *