Intervju,  Jobb

Intervju: Henrik Tömmernes

tömmernes-1

 

Ännu en hemvändare presenterades på Frölunda Campus idag. Jag fick en pratstund med den forne Frölundaspelaren.

24-årige Henrik Tömmernes spelade i Frölunda under 2008-2013. Han har sedan dess spelat i kanadensiska Vancouvers farmarlag och nu senast varit en match ifrån guld med Tappara i finska ligan. Igår landade han i Sverige. Förutom att det först kändes konstigt med så mycket svenska omkring sig är Henrik glad att vara tillbaka i Göteborg och att Frölunda vill satsa på honom igen.
– Frölunda har alltid varit högt uppe på tapeten, så även om jag haft annat att välja på blev det ett enkelt val i slutändan, säger Henrik som skrivit på för två år med Frölunda Indians. 

Trots att Henrik är född i Karlstad ser han Göteborg som en form av hemstad. Han flyttade hit när han var 17 och har levt större delen av sitt vuxna liv här. Henrik började sin seniorkarriär o Frölunda Indians och minns sina år i klubben väl.
– Det är mycket som hänt i mitt liv under tiden i Göteborg. Jag minns självklart mitt första mål och alla bra spelare jag fått spela med. Tyvärr vann vi ingenting under min tid här men förhoppningsvis kan vi göra det nu.

Efter åren på andra sidan Atlanten känner Henrik att han tar med sig mycket erfarenhet tillbaka till Göteborg. Han har lärt sig mycket på isen men även vid sidan av hockeyn. Henrik säger att han lärt sig att ta ett större kliv i sitt försvarsspel och blivit aggressivare i spelsättet.
– Jag kanske saknade lite ansvar med pucken, men det tycker jag att jag har utvecklat. Sedan har jag varit i två fartfyllda ligor så även tempot i mitt spel har blivit bättre, säger han.

Enlig Henrik är uppspel och spel med puck två av hans starkaste sidor. Han vill gärna vara delaktig överallt på isen och vara med och hjälpa sina forwards till bra fart och anfall.

När det kommer till de sociala bitarna är Henrik glad att vara tillbaka i en organisation där man pratar svenska.
– Jag gillar att prata och skoja till det. Det var inte så lätt i USA och Finland, så det känns skönt att komma hem till Sverige och kunna ha det naturliga omklädningsrumssnacket, säger Henrik.
Hans dialekt avslöjar att han bott i många städer, det är bara ibland som värmländskan lyser igenom ordentligt.

Då Henrik precis avslutat ett slutspel med Tappara dröjer det troligtvis lite längre än för de andra innan han kör igång med försäsongsträningen. Men förväntningarna på den stundande säsongen är höga.
– Man vet hur mycket folk gärna vill vinna här i stan, både fans och spelare. Det som byggts upp under tiden jag varit iväg har varit väldigt bra för föreningen. Den största anledningen att jag kommer hit är att få vinna med laget, säger Henrik.

DSCN2530

Henrik Tömmernes kommer att spela i tröjnummer 7.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *