Jobb,  Min vardag

Hösten och ljuset

Trots att september hittills bjudit på sommarvärme står hösten för dörren och allt som kommer med det. Mörkare timmar, naknare träd, vindar med vassare tänder. Varmare filtar, rödare viner, mustigare mat. Rutiner, nystarter, omstarter.

Ishallar.

För mig har hösten blivit något jag ser fram emot de senaste åren. Tidigare har återkomsten efter sommarmånaderna varit förknippad med någon form av utförsbacke – ”Nu blir det bara mörkare”. Men sedan jag började jobba på heltid som sportjournalist för snart tio år sedan har jag märkt att det där mörkret inte längre är något jag bävar inför, och att det bästa ljuset att besegra det där mörkret är lysrören och spotlightsen i ishallar och arenor. Att regelbundet mötas av det där hårda, kalla ljuset gör lika mycket för mitt mående som äkta D-vitamin.

På lördag gör jag min första match för säsongen när jag agerar reporter i Scandinavium under matchen mellan Frölunda och Leksand. Det bli – lustigt nog – första gången jag arbetar live med en match i min hemstad sedan jag började på TV4/C More. Andra gången på tre säsonger som jag sover hemma i min egen säng efter en match!

Därefter rullar det på med både HockeyAllsvenskan och SHL. Under september och oktober kommer jag att besöka Gävle, Östersund, Stockholm, Jönköping, Nybro, Västerås och Karlskoga. Jag älskar att åka runt i Sverige och se alla olika städer och deras olika stoltheter. Fina torg, idylliska vattenpromenader, parker, statyer, museum. All historia, alla människor. Och när jag känner mig vilsen eller förvirrad eller trött på intryck då kliver jag in i ishallen. Där är ljuset alltid detsamma.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *