Jobb,  Min vardag

Två premiärer, en konsert och det värdefulla i livet

Sensommaren hänger fortfarande i luften men nu finns det ingen tvekan längre. Hösten är här. De senaste två veckorna har SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL dragit igång och det finns nog inget säkrare hösttecken än det, am I right?

SHL-premiär på hemmaplan

Jag gjorde säsongens första matchframträdande på hemmaplan, i Scandinavium, där Frölunda gästades av Leksand. Det blev en energisk kväll med starkt stöd från både hemma- och bortapublik (Leksand hade nog närmare 1000 supportrar på plats!) som avslutades med att Frölunda vände underläge till seger. För min del kände jag mig definitivt ringrostig, men på det stora hela gick det bra.

Dock tabbade jag mig inför matchen, när jag pratade i tv-micken utan vetskapen om att Frölunda skulle hålla en tyst minut för två bortgågna gamla spelare. Vi hade inte fått den informationen i förväg, och eftersom ljudet i arenan var så högt när speaker Niklas Brink berättade om den tysta stunden så hörde jag inte vad som väntade. Så klantigt! Jag tystnade i alla fall när det väl blev tyst i arenan, men det måste låtit väldigt rörigt i tv. Så himla dumt, tysta stunder och hyllningar är något jag respekterar djupt och hade jag vetat att det stod på agendan hade jag givetvis varit mer uppmärksam.

Det har bara hänt en gång på tre säsonger att jag kunnat åka hem efter en match, det blir i princip alltid hotellnätter för mig. Så att avsluta kvällen med att kunna åka hem och sova i sin egen säng var inte dumt. Inte dumt alls.

Några dagar senare åkte jag till Stockholm för upptaktsträff med HockeyAllsvenskan. Det är ju den ligan jag arbetar närmast med, så det kändes oerhört roligt att äntligen få träffa mina kollegor, personerna på ligan, sportchefer, lagkaptener och klubbarnas pressansvariga igen.

HockeyAllsvenskan åkte till Gävle

Spola fram ytterligare några dagar och premiärdagen var äntligen kommen. Lars, Fredrik och Daggen satt i studion i Stockholm, tillsammans med producent-David bakom spakarna. Själv befann jag mig på reporterposition i Gävle, tillsammans med kommentator-Tobbe och expert Johan Tornberg, där första matchen för säsongen spelades mellan Brynäs och AIK. WOW, vilken stämning det var i Monitor ERP Arena. Även här var båda klackarna högljudda, och på isen var det så intensivt att det kändes som att spelarna skulle spricka. En bra match, där Brynäs drog längsta strået. Kul story från kvällen var att Brynäs unge forward Linus Lindholm gjorde mål i sin första match i HockeyAllsvenskan – precis som han gjorde i sin första SHL-match ifjol. Junioren var med på try out med Brynäs under försäsongen och skrev kontrakt med herrlaget dagen före premiären. Rätt händelserik vecka för Linus, intervju finns här!

Denna vecka väntar min första programledarmatch för säsongen när vi åker till Hovet för att bevaka AIK-Björklöven. Därefter blir det SHL-jobb igen på lördag, när Rögle kommer på besök till Scandinavium.

Om jag inte sagt det förut – Det är u n d e r b a r t att vara igång!

Bortom jobbet

I torsdags tog jag två av mina närmsta personer, min syster Hanna och min äldsta vän Johanna, och åkte till Stockholm för att bo på hotell, gå på konsert och bara mysa. Att ha ett helt dygn tillsammans var så värdefullt! Vinlunch, strosa på stan, snacks och smink på hotellet, skratt och fina samtal. Finns inget jag mår bättre av. Att vi dessutom fick sjunga med till Gavin Degraw igen, för första gången på många år och i sann tonårsanda, var ljuvligt. Han har liksom funnits med i våra liv sedan den där första säsongen av One Tree Hill, och att se honom spela varje gång han kommer till Sverige är givet. Tycker typ han blir bättre och bättre för varje gång jag ser honom.

Gavin Degraw, gröna Lund, 21 september 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *