Livet,  Personligt

Påskparty med pinglor

Det tog alltså 25 dagar in i detta lilla experiment som är #blogg100, innan jag missade en dags bloggande. Starkt jobbat ändå, jag trodde att det skulle hända mycket tidigare.

Jag ska givetvis ställa allting tillrätta genom att publicera två inlägg idag. det här första blir en kort liten presentation av vad vi hittade på igår på självaste påskafton.


Vi inledde kvällen hemma hos Hanna, där Niclas också bodde över helgen. Jag och Jojjo hade bestämt sedan länge att vi skulle gå ut just igår, det var alldeles för längesedan vi hade en klassisk och blöt avenykväll ihop. Hos Hanna drack vi vin och pratade, precis så som de bästa förfesterna ser ut. Simpelt och innerligt. Några väl valda danssteg på hannas träplankor hann vi med innan vi begav oss till Avenyn och klubben 8ight.

En sak med 8ight. Du kommer bara in där om du står på listan eller har bokat ett bord. Jag hade lyckats få upp oss på listan, så vi var inte oroliga över själva entrén. Något av det värsta jag vet är att stå i kö till nattklubbar, speciellt när det är typ nollgradigt ute. Problemet med 8ight är att det inte finns någon som helst organisation i själva insläppet. Alla står och trycker runIMG_3804t en inhängnad och även om du väl hamnat längst fram vid repet är det inte alls säkert att det är du som står på tur för att bli insläppt. Urvalet
och ordningen verkar högst slumpmässigt hos entrévärdarna, och har du otur kan du få stå längst fram i 30-45 minuter innan du får komma in. För mig känns detta extremt löjligt. Jag fattar vitsen med att man
vill ha en exklusiv framtoning, vem som helst ska inte kunna komma in på deras klubb. Och jag kan förstå att man vill skapa intrycket att det är många som vill in, och att man gärna vill ha en lång kö för att klubben ska verka attraktiv. Fine. Jag köper det. Men när vi ändå fallit för frestelsen att sätta upp oss på listan är det extremt irriterande att behöva stå och vänta på att värden ska kolla åt vårt håll, eller ”invänta rätt läge”. Är det inte lite bajsnödigt?  De hade fortfarande kunnat upplevas som exklusiva om de hade en kö där man släpper in utefter vem som väntat längst.

Och en sak till. När man vill vara en exklusiv klubb, så som 8ight försöker vara (och faktiskt lyckas med, likförbannat står vi ju i den där kön), då är det väl inte så mycket begärt att man ska få vinglas utan läppmärken på när man beställer i baren? Vi skickade tillbaka FYRA glas och bartendern var tvungen att leta länge för att hitta några utan märken. Lite sjukt faktiskt.

Men nog om det! Vi hade roligt, musiken är superbra där nere på den underjordiska klubben och man träffar alltid folk man känner.

Detta är inlägg 26 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *