Jobb,  Min vardag

Passioner, erfarenheter, kunskap och drömmar.

När jag nu ska sätta mina nätverk, jobbsökningsskills och drömmar på prov har jag försökt att bena ner vad jag tycker är roligast, viktigast och mest spännande inför framtiden. Jag vill samla in all erfarenhet jag skaffat mig och koka ihop den med mina passioner och kompetenser för att förhoppningsvis underlätta för mig själv och framtida uppdragsgivare. Detta inlägg kan ses som ett mindre CV, kortare karriärshistoria eller bara en beskrivning av vem jag är. Jag har givetvis många utvecklingsbara sidor också, vissa är riktigt hemska (typ min morgontrötthet), men här vill jag lyfta det positiva i den värld som är jag. Resten tar vi en annan gång.

ERFARENHET

Även om det idag är inom sport och media jag verkar går det inte att bortse från den enorma roll som Media Markt haft i mitt yrkesliv. Min tid på Media Markt har gett mig erfarenheter och kunskaper om mig själv som jag alltid kommer att bära med mig. Jag är otroligt glad över mina år och fruktansvärt ödmjuk inför min resa i företaget. Ledarskap, stresshantering, struktur, effektivisering, projektledning, problemlösning och inte minst kundservice. Det är många saker som etsat sig fast i min ryggrad efter min tjänst som kassachef och försäljningschef på Media Markt i Norrköping. Saker jag haft nytta av varje dag sedan jag slutade där.

När jag utbildade mig till journalist drömde jag om att skriva långa, målande reportage och personporträtt som grep tag i läsaren. Jag känner en stark dragning till sportvärlden, och alla historier som finns inom den. Att möta individer inom sportens värld och berätta deras historier är en stor drivkraft hos mig. Det finns så otroligt många vackra, hjärtskärande, hemska, spännande, lyckosamma berättelser inom sportens sfär och att få hjälpa till att sprida dem är en sann gåva.

KUNSKAP

Idag, på Everysport Media Group, jobbar jag främst med projektledning, sociala medier och coachning inom dem. Jag jobbar med fem olika redaktioner och sajter och hjälper dem att utveckla sina strategier på sociala medier. Sajterna det rör sig om är EliteProspects.com, FotbollDirekt.se, Golfing.se, Hockeysverige.se och SvenskaFans.com. I min roll som Creative Content Manager ingår också andra projekt som handlar om att skapa innehåll, bygga varumärken och utöka vår läsarkrets.

PASSION

Förutom att jag brinner för sociala medier och hur människor och medieaktörer kan interagera med varandra på olika plattformar har jag en löjlig kärlek för ishockey. Jag är som sagt utbildad journalist och har arbetat som skribent på Hockeysverige.se sedan 2015. Jag skriver allt ifrån kortare matchintervjuer till långa reportage och blogginlägg. Dessutom har jag utvecklat mina kunskaper inom rörligt media och har skapat filmklipp och mini-dokumentärer till sajten. Rörligt media är något jag verkligen älskar, här finns obegränsat med möjligheter. Förutom dessa uppgifter på Hockeysverige sitter jag med i webbTV-magasinet PowerPlay varje vecka under SHL-säsongen, där vi pratar om aktuella snackisar, fenomen och trender inom svensk ishockey.

Som person är jag glad, nyfiken, driven och passionerad. Jag älskar att utmana mig själv. När jag möts av problem eller motgångar gör jag allt i min makt för att hitta något positivt i situationen och se vilka nyttiga saker det finns att lära ur den. Jag tror på det goda i människan och älskar hur vi alla är olika men ändå passar ihop på något sätt.

När min uppdragsgivare på ESMG, Peter Sibner, beskriver mig använder han orden: Energisk, begåvad, fingertoppskänsla, representabel, omtänksam, varm, duktig skribent, näsa för människan, tydlig, punktlig och angelägen.

När min pappa beskriver mig säger han ord som: Sprallig, smart, ambitiös, målinriktad, eftertänksam, ”doer”, varm och känslig.

När min kollega Uffe Bodin, chefredaktör på Hockeysverige.se beskriver mig väljer han orden: Glädjespridare, visionär, inspiratör, vän, arbetsmyra, samtalspartner och sociala medier-proffs.

När min bästa vän Johanna beskriver säger hon ord som: Sprudlande, rolig, driven, glaset är halvfullt, snäll, idérik, drömmare, social, kontaktknytare, god lyssnare och modig.

DRÖMMAR

Jag drömmer om att fortsätta inom sport och media. De två områden jag känner så otroligt mycket för. När jag läser om, tittar på och följer händelser kring sport fastnar jag ofta för detaljerna som man aldrig tagit del av tidigare. Bakom kulisserna, i pulsen och hettan, med människor bakom stjärnorna och hos stjärnorna själva. Jag älskar att ta del av dessa detaljer och jag älskar att förmedla dessa detaljer till såna som jag själv.

Att jobba digitalt och socialt har blivit lite av min specialitet och jag ser fram emot att utveckla detta ytterligare. Jag vill fortsätta skriva berättelser, träffa alla typer av människor och skapa mig nyanserade bilder av verkligheten. Genom det skrivna ordet vill jag förmedla historier och genom digitala plattformar vill jag se till att de når fram till alla som önskar ta del av dem.

Är du nu nyfiken på att läsa ännu mer om mig, se arbetsprover eller vad jag gjort och gör idag hittar du det under flikarna Det här är jag och Det här gör jag. Mina dörrar är vidöppna, jag är på jakt efter utmanande och roliga uppdrag – korta som långa. Oavsett om du är framtida uppdragsgivare, framtida kollega, framtida vän eller bara nyfiken är du jättevälkommen att höra av dig och knyta kontakt. Livet är för kort för att vi inte ska mötas, umgås och lära av varandra.

Ha en fantastisk dag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *