Livet,  Personligt

All the single ladies.

Jag vill berätta om en härlig sak som ganska nyligen ploppat upp i mitt liv. Det hela började med att jag flera gånger i somras kände mig ensam. Inte ensam som i att jag inte hade några vänner eller att jag saknade min familj, utan snarare ensam i en livssituation. Jag är numera den enda singeltjejen bland mina nära vänner. Men även om jag såklart längtar efter tvåsamhet och någon att skeda med på söndagsmorgnarna så trivs jag ändå rätt bra med att vara singel. Och jag orkar inte stressa. Eller jaga för den delen.

Kombinationen av att trivas som singel och att inte ha några singelvänner är ganska komplex. Mina vänner vet hur sjukt glad jag är att dom har det bra med sina förhållanden och familjer (dom spyr på mig för att jag skriver sådär nu, dom tycker jag är töntig som ens känner att jag behöver förklara mig) och det går inte att förneka att man helt plötsligt befinner sig i två olika situationer i livet. Vilket ofta leder till att man kanske inte vill eller har möjlighet att tillbringa kvällarna på samma sätt. Och folk som säger ”Åh, är du singel? Passa på att njuta!” har inte tänkt på att det inte är så lätt att ”njuta” när man är ensam singel i sitt gäng. Ska jag gå runt på stan, gå på AW:s, göra singelgrejer själv då, eller hur tänkte ni? För övrigt är hela njut-så-länge-det-varar-tänket så sjukt töntigt, det finns ju faktiskt dom som mår dåligt av att vara singlar och inte kan njuta överhuvudtaget. De kanske bara njuter när de lever i en relation. Och folk som säger så måste ju ha det rätt kasst i sina egna relationer? Men men. Åter till mitt lilla projekt.

Jag tänkte att jag inte ville vara singel själv längre, och att jag saknade människor i samma sits. Människor som ville maxa singelskapet med härligt umgänge, nya vänskaper och roliga aktiviteter. Så jag startade en Facebook-grupp. Vi är numera nära 300 singeltjejer i Göteborg som connectar med varandra. Vissa tjejer är jättenöjda med att vara singlar och andra längtar och söker efter tvåsamhet. Det är allt ifrån nyinflyttade 20-åringar som behöver ett nytt kompisgäng, till 40-åriga singelmammor som vill hitta nya bekantskaper. Det är folk ifrån hela Sverige, från olika branscher, uppväxter, familjeförhållanden och med olika intressen. Det enda kravet är att du ska vara singel och tjej och bo i Göteborg. Visst är det häftigt?

I vår grupp kan man skriva om man är rastlös och vill ta en power walk med någon, eller om man är sugen på ett glas vin och tjejsnack, eller om man vill anordna en shuffleboardturnering eller bowlingkväll. Ingen ska känna sig ensam. Några av oss har redan varit och femkampat, gått ut och dansat och haft vinkväll.

Jag älskar mina vänner och min familj över allt annat (nu spyr dom på mig igen) men herregud vad härligt att träffa nya människor i liknande sits och med andra livserfarenheter. Att känna att man kan ”njuta av att vara singel” med andra som också njuter. Det är rätt nice ändå.

Är du singeltjej och bor i Göteborg? Hör av dig till mig så fixar vi in dig i gruppen! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *