Musik och nöje,  Omgivning

Kajsas välgrundade och genomtänkta Friends-ranking – Plats nummer 5

Jag har utan att överdriva sett samtliga avsnitt av Friends minst tjugo gånger. Jag följde det slaviskt under dess prime mellan 1994 och 2004 och har sedan dess använt serien som någon form av snuttefilt i en ibland skakande värld. Om det är någonting som jag skulle våga utmana någon i är det Friends-kunskap. Det vågar jag ändå säga. Allt annat i världen skulle jag absolut förlora i.

För oss som följt serien och lärt känna karaktärerna har frågan självklart ploppat upp i huvudet vem som är roligast/bäst/härligast/tråkigast/skönast/sämst. Och det tog mig typ 20 år innan jag vågade yttra vem jag tyckte var roligast. Inte för att jag bryr mig om vad andra tycker, utan för att det var som att betygsätta ett syskon. Vedervärdigt. Jag inser verkligen hur dumt det låter, blir lite äcklad av mig själv, men vad fan. Så är det. Och nu när jag äntligen gjort det ska jag dela med mig av mitt beslut. Jag presenterar listan i separata inlägg, en person i taget. Den friend som hamnade på plats nummer sex presenterar jag i detta inlägg.

Här kommer en presentation av friend nummer fem.

#5 Joey Tribbiani

Precis som med Phoebe är Joey ofta klumpig men han är inte riktligt lika ”goofy” som henne. Han har till exempel inga vattenfyllda påsar med guldfiskar i väskan eller otaliga historier om knasiga saker han gjort när han bodde på gatan. Joey är istället korkad och flummig, vilket är snäppet mer underhållande. Joey är så himla älskvärd och har ett enormt stort hjärta. Han må tro att det är ”Joey” som är hans släktnamn och att USA har 56 stater. Men det han brister i intelligens har han i överflöd när det kommer till omtanke och kärlek. Och är han rätt street smart. Denne matglade italienare lockar fram skratt med sina minspel och sitt enorma självförtroende, och det är helt enkelt omöjligt att inte bli lite småkär i honom.

Ett av mina favoritmoments med Joey är när han och Ross har hånglat med ”varandras” tjejer och Ross är så glad att Joey tar det så iskallt. Ross säger att han kanske behöver tänka över vem hans bästa vän verkligen är. Och Joey blir överlycklig. Det bästa är hans lilla hånskratt till Chandler i slutet. Garvar högt varje gång.

Detta är inlägg 16 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *