Musik och nöje,  Omgivning

Kajsas välgrundade och genomtänkta Friends-ranking – Plats nummer 6

Jag har utan att överdriva sett samtliga avsnitt av Friends minst tjugo gånger. Jag följde det slaviskt under dess prime mellan 1994 och 2004 och har sedan dess använt serien som någon form av snuttefilt i en ibland skakande värld. Om det är någonting som jag skulle våga utmana någon i är det Friends-kunskap. Det vågar jag ändå säga. Allt annat i världen skulle jag absolut förlora i.

För oss som följt serien och lärt känna karaktärerna har frågan självklart ploppat upp i huvudet vem som är roligast/bäst/härligast/tråkigast/skönast/sämst. Och det tog mig typ 20 år innan jag vågade yttra vem jag tyckte var roligast. Inte för att jag bryr mig om vad andra tycker, utan för att det var som att betygsätta ett syskon. Vedervärdigt. Jag inser verkligen hur dumt det låter, blir lite äcklad av mig själv, men vad fan. Så är det. Och nu när jag äntligen gjort det ska jag dela med mig av mitt beslut. Jag kommer att presentera listan i separata inlägg, en person i taget.

Den karaktär som var lättast att placera på min topp 6-lista var den som hamnade längst ner. Här kommer en liten presentation av friend nummer sex.

#6 Phoebe Buffay

phoebe

Min humor har alltid stimulerats av sarkasm, smarta skämt och ansiktsuttryck. Klumpighet, pajasdrag och ”goofyness” har aldrig varit det som får mitt skratt att klucka. Därför är Phoebe den person som kommer lägst i min lilla ranking. Hon är härlig på många sätt och jag älskar de mer känslosamma scenerna med henne, till exempel när hon ber Joey om att leda henne längs kyrkgången eller när hon pratar om sin familj på bröllopet med Mike. Men när det kommer till att få mig att skratta är hon den person som lyckas minst antal gånger.

 

En av hennes roligaste stunder är dock när ropar efter sin husråtta Bob (när han inte ”svarar” blir hon arg och ropar ”Robert!”) eller när hon sjunger med i Ross’s säckpipespel. Det sistnämnda klippet kommer här. Enjoy!

 

 

Detta är inlägg 31 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *