Livet,  Personligt

Ögonblicket: Lisa ser dollartecken och Hanna skjuter sönder dem

I måndags åkte jag och Lisa med Hanna från familjen i Sisjön in till stan. Lisa skulle följa med Hanna för att hänga. Lisa är en av de mest pedantiska människor jag vet, hon kan i princip plocka smörkniven ur handen på dig när du sitter och brer din macka, för att stoppa ner den i diskmaskinen och få rent på matbordet. Därför var hon taggad på att hjälpa Hanna att städa, medan Hanna skötte tvätten.

Med en relaxad och swaggig stil i baksätet kom Lisa sedan på den briljanta idén att hon kunde tjäna pengar på sin pedantism. Hon föreslog (med en svincool godisklubba i munnen, á la Ariana Grande) att hon dessutom kunde tänka sig att putsa föstren för en liten slant.

Hanna sken upp i framsätet när hon hörde ”tänka mig att putsa fönstren” och såg extremt nöjd ut. Tills hon hörde slutet på meningen. Hennes reaktion var så sjukt spontan och härlig. Med bestämdhet, panik och lite lite äckel utbrister hon ”För en slant? Nejnejnejnej….”

Detta lyckades jag på få film. Och när snapchat-loopen gick samtidigt som jag försökte skriva skrattade vi så att tårarna rann. Det är givetvis ett klassiskt you had to be there-moment, men jag visar er klipper här så kanske någon av er skrattar.

 

 

Ps. Städstrejkare som jag är såg jag givetvis min chans till att göra min syster glad samtidigt som jag får ett rent hem. Så imorgon kommer Lisa hem till mig och städar lägenheten. Win win.

Detta är inlägg 30 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *