Jobb,  Min vardag

Reflektioner efter Global Series i Göteborg 2018

Det har nu gått ett par helger sedan NHL-karavanen sköljde över Göteborg och med två hockeylag, hundratals anställda och tusentals hockeyälskare. Jag tänkte att jag skulle sätta lite ord på saker som slog mig under de där intensiva dagarna som kulminerade i en NHL-premiär i Scandinavium.

ETT. North Americans have more fun

Nej, nu överdriver jag såklart. Eller rättare sagt, det finns många olika sätt att definiera ordet ”fun”. Det finns en tjusning med det allvar och den passion som SHL-publiken känner för sitt lags prestationer på isen. Det fokuserade engagemanget i spelet, de intensiva känsloyttringarna vid utvisningssituationer och de brinnande jublen när laget gör mål. Tro mig, jag älskar det och skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

Men jag har också en liten smygförälskelse i det nordamerikanska sättet att se på sport. Det nordamerikanska sättet att vistas på läktaren. Det känns så positivt, lättsamt och avslappnat. Vuxna människor som ställer sig upp och dansar i power break, för att hitta sig själva på jumbotronen. De spontana tjoandena när alla andra är tysta, stående ovationer när man minst anar det och hemmafixade supporteroutfits av galnaste karaktär. Och inte minst, jag kan inte hjälpa det, maskotarna som har högsta betyg i skådespeleri och publikflörtande.

När den typen av publik tog plats på läktaren i Scandinavium var atmosfären annorlunda än den brukar vara där inne. Jag säger inte att det var en bättre atmosfär, men jag tycker den var uppfriskande. Det var en glad stämning, allt var inte på liv och död. Och det kändes skönt på nåt sätt.

Med det sagt så kommer jag givetvis att sakna SHL-publiken och antagligen tröttna på NHL-diton när jag flyttar till New York. Men det är smällar man får ta.

TVÅ. NHL-hockey är kul

Behöver inte säga så mycket mer än så, egentligen. Visst, två sista perioderna mellan New Jersey Devils och Edmonton Oilers bjöd ju inte på hockeypropaganda direkt, men ändå. Att se hockey från världens bästa liga live är en synnerligen trevlig upplevelse.

TRE. Nyp mig

Under de tre dagar jag jobbade med NHL-turnén i Göteborg hade jag mina kollegor på Hockeysverige.se vid min sida. Dessutom får man alltid chans att skapa nya bekantskaper, återförenas med gamla och träffa långväga gäster när såna här arrangemang äger rum. Och det slår mig varje gång vilken ynnest att få jobba i samma bransch som så otroligt begåvade, varma, smarta och inspirerande personer. Oavsett om det är Uffe, som jag har kontakt med på daglig basis, eller om det är Niklas Jihde som jag bara springer på när det vankas stora händelser som denna, så känner jag mig lika lyckligt lottat varje dag. Ursäkta för kladdigt konstaterande, men det är den enkla sanningen. Jag älskar mitt jobb och jag kan knappt andas när jag tänker på de spännande äventyr som väntar mig på andra sidan Atlanten.

Tack för att du ville läsa!

Här hittar du innehåll jag skapade under NHL-dagarna.

Hyllningen till Oilersfansen efter folkfesten – ”spelar ingen roll var i världen vi spelar”

Dags för premiär – ”lätt att bli övertaggad”

Instagram Stories från Global Series 2018 – Hockeysverige.se

IGTV Global Series 2018 – Hockeysverige.se

Stämningsfilm från NHL-timmens liveinspelning på O’learys

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *