Livet,  Personligt

Vem är jag?

Eftersom de allra flesta som följer #blogg100-projektet inte har den blekaste aning om vem jag är tänkte jag försöka ge någon form av ytlig bild av mig själv. Så kan ni själva avgöra om jag är något att lägga till läslistan eller inte. Men eftersom jag inte orkar skriva (och ni garanterat inte orkar läsa) en roman med diverse stickspår och onödiga fakta så tog jag hjälp av en lista med frågor (närmare bestämt 62 stycken) som ska hålla mig hyfsat kortfattad. Kanske säger den inte ett smack om vem jag är, kanske får ni en bild av mig som jag inte alls kan stå för. Men jag lovar att svara ärligt. Och för den som orkar sig igenom hela listan väntar en liten videotreat längst ner. Here we go!

 

1. Hur gammal är du om fem år? 33 friska

2. Hur lång är du? 174 centimeter. Har alltid hatat att vara lång.

3. Vilken är den senaste filmen du sett? Burnt, med Bradley Cooper och Sienna Miller. 3 av 5 kex.

4. Vem ringde du senast? Min äldsta lillasyster Hanna. Hon pratade logistik inför kommande helgen.

5. Vem ringde dig senast? Redaktionschefen på GT, Andreas Andersson. Vi pratade jobb.

6. Hur löd det senaste sms:et du fick? Från min bästis Emelie. ”Haha! Attans, jag jobbar så jag kan inte heller sitta vid datorn…” Vi messade om att köpa biljetter ytterligare en Bruce Springsteen-konsert i sommar.

7. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda, dom skilde sig när jag var sju år.

8. När såg du senast din mamma? För några veckor sedan när vi var på en weekend i Malmö.

9. Vilken ögonfärg har du? Blå. Tror jag.

10. När vaknade du i dag? Första gången? Eller andra? Ett intervall på typ 08:30-09:50 någonting. Tänkte gå upp tidigt men jag är världens bästa snoozare.

11. Vilken är din favoritplats? Förutom Göteborg, där mitt hjärta hör hemma, mår jag som bäst i New York.

12. Vilken plats föredrar du minst? T-centralen i Stockholm och Nordstan i Göteborg. Får panik bara jag tänker på dem.

13. Var tror du att du befinner dig om tio år? Inte den blekaste aning. Läskigt men skönt.

14. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När jag lyssnade på Filip & Fredriks podcast tidigare idag. 

15. Hur stor är din säng? 160 ljuva centimetrar. Men jag har en specialmadrass på ”min” sida, så den är lite ojämn.

16. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar, Macbook Air.

17. Sover du med eller utan kläder på dig? Med trosor eller som Gud skapade mig.

18. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra. Men använder bara två. Eller ja, tre om man ska räkna den som jag skedar.

19. Hur många landskap har du bott i? Två. Västra Götaland och Östergötland.

20. Vilka städer har du bott i? Göteborg sedan barnsben, sedan sex år i Norrköping och nu tillbaka i Göteborg. Bodde en sommar i härliga Stockholm också.

21. Är du social? Det får du fråga folk som träffar mig………….

22. Vilken är din favoritglass? Någon med choklad. Magnum Double har alltid fått hjärtat att rusa.

23. Tycker du om kaffe? Jag älskar kaffe. Men överkonsumerar inte. 2-3 koppar om dagen brukar det bli.

24. Kan du spela poker? Jajamän. Vi brukade ordna turneringar i mitt gamla gäng. Jag var extremt svårläst, följde inga logiska bluffmönster. (Främst för att jag inte kunde några…)

25. Är du en beroendemänniska? Svårt. Jag har aldrig varit beroende av något som cigaretter eller alkohol. Men knark däremot. Skoja bara. Aldrig testat knark, någonsin. Choklad däremot kan jag inte leva utan. Så det är väl någon form av beroende.

26. Känner du någon med samma födelsedag som din? Yes! Min väldigt nära vän Ingrid är född på samma dag, samma tid och på samma BB som jag! Vi tjinxade garanterat på varandra från våra små plastsängar och sa ”Dig ska jag leta upp när jag blir stor!”. 

27. Vill du ha barn? Ja, det tror jag. Men det är långt kvar dit. 

28. Kan du några andra språk än svenska? Jag kan lite basic spanska efter sex års studier i skolan. Och engelska förstås. Norska är ofta ett virrvarr och danska ska vi inte ens prata om. Förstår nada (see what I did there?).

29. Har du någonsin åkt ambulans? Japp. Första gången när jag fick en hjärnskakning efter att ha ramlat av en gunga när jag var 9 år, och andra gången när min syster ramlade och slog huvudet. Den sistnämna händelsen var den värsta jag varit med om.

30. Vad spenderar du helst pengar på? Resor, konserter och mat.

31. Äger du dyrbara smycken? Nej, typ inte. Nästan bara billigt krafs.

32. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Älskar matlagningsprogram. Kockarnas kamp är en favorit. 

33. Kan du rulla tungan? Ja.

34. Vem är den roligaste människan du känner? Satan, vad svårt! Min syster Hanna och jag har ju de sjukaste skrattsessionerna när vi ses. Men min pappa ligger högt på listan också. Det är extremt roligt att bara sitta och lyssna på hans svammel. Och en nyvunnen vän, Jonatan Lindquist. Han skriver de roligaste blogginläggen jag någonsin läst. Briljant man. 

35. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En Media Markt-penna från min tid inom detaljhandelsbranschen.

36. Flirtar du mycket? Jag gör nog det lite grann, omedvetet. När jag verkligen VILL flirta, typ när jag ser någon gullig kille på krogen, då är jag sämst. Vågar inte ens gå fram.

37. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Japp. Körde non-stop från Malmö till Norrköping för några år sedan. Åkte fast precis innan Jönköping. Härliga 2 400 kr.

38. Vilken var den senaste boken du läste? Marian Keyes – The woman who stole my life. 2,5 av 5 kex. En av mina favoritförfattare men den här höll inte samma mått som de andra av hennes böcker.

39. Dansar du i bilen? Bara när Hanna är med. Men sjunger gör jag alltid. Högt.

40. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Har sovit i tält en gång. En natt. På två meter snö vid Riksgränsen. I -15. Aldrig mer. 

41. Vem såg dig naken senast? Hanna.

42. Vad är det för färg på din tandborste? Genomskinlig och blå.

43. Hur imponerar man på dig? Genom att bara vara sig själv och inte försöka imponera på mig genom att antigen låtsas inte veta vem jag är, eller börja skryta om pengar/jobb. Har man bra humor ska man visa det för jag älskar roliga människor.

44. Har du någon piercing? Yes, i öronen. Hade navelpiercing i några år också. Skaffade den efter ett vad på krogen. Väldigt smart grej. 

45. Din största vinst? 500 spänn på en sådan där pyramidlott. Blev helt till mig. OCH! Jag vann stjärnvinst på Liseberg i somras för första gången. Det finns en film där jag visar min orimliga lycka. 

46. Civilstånd? Singel.

47. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Två olika mailboxar, Facebook, shl.se, nhl.com, hockeysverige.se. Resten av nyheterna hittar jag på Twitter.

48. Ångrar du någonting du gjort? Några dumma grejer, men jag tror samtidigt att man måste göra misstag för att utvecklas. Så jag försöker att inte titta bakåt mer än när jag ska påminnas om att inte göra samma misstag igen. 

49. Vilket är ditt drömjobb? Skribent av något slag, i New York.

50. Vad har du haft för husdjur? Fiskar, vandrande pinnar, grodor, sköldpaddor, undulater, kaniner, marsvin, katter och hundar. Herregud, det låter som att jag samlat till en bondgård. I princip alla djur dog på mycket konstiga sätt också. Kaninerna blev bland annat ihjälskrämda av en räv. 

51. Svär du ofta? Alldeles för ofta. Usch. 

52. Kan du åka slalom? Yes. Och det var alldeles för längesedan sist.

53. Vad har du ätit i dag? Tacos till lunch och ugnsbakad lax och ris till middag. (Tur att jag inte svarade i lördags: två knäckebröd och en chokladkaka.)

54. Vad har du för utbildning? Snart färdig med journalistprogrammet på Göteborgs Universitet.

55. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina fötter och mina ögon. 

56. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Säger jag inte.

57. Vilken är din bästa egenskap? Jag tror att jag är lätt att umgås med. Och så är jag lojal.

58. Vilken är din sämsta egenskap? Min syrra hade sagt att det är att jag sjunger när hon pratar med mig, hon tror att jag inte lyssnar. Men det gör jag! Jag säger nog att jag har dålig självdisciplin. I perioder i alla fall.

59. Vad ska du göra i helgen? Myskväll med familjen på fredag, eventuellt jobb på lördag och sedan är jag bjuden på en middag. Söndag blir en slappardag.

60. Vad är det knasigaste du gjort? Denna fråga får ett eget inlägg längre fram, tror jag. Finns för mycket.

61. Vad har du för laster? Choklad.

62. Vem är din förebild? Min pappa, mina systrar och Sophia Bush.

 

Jösses, om ni orkat läsa ända hit förtjänar ni någon form av tålamodsmedalj. Bra jobbat. Om ni har några följdfrågor eller om ni saknar någon extremt viktig information om mig, tveka inte att hojta till i kommentarsfältet.

Som ni märker är min syster Hanna nämnd ett antal gånger. Hon är min soulmate. Min Rachel till min Ross. Min Ballerina till mitt kaffe. Min Henrik Lundqvist till New York Rangers. Och för att ni ska få ett litet smakprov på hur vi brukar bete oss på valfri kväll lägger jag upp en liten filmsnutt här.

På återseende.

Detta är inlägg 2 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *