Jobb,  Personligt,  Resa

American bound!

Ibland står stjärnorna rätt. Eller rättare sagt – ibland lyckas man med planering, förberedelser och den inte alls oviktiga aktiviteten att kasta ut sina drömmar i universum. Och ibland, när allt det där sker, så hamnar man i USA.

Det är ingen nyhet att jag har en svaghet för så mycket i det här landet, framför allt till de människor jag lärt känna. Just nu är jag i Chicago och bredvid mig sitter Emily Kaplan, som jag träffade för första gången på draften i Dallas 2018. Sedan dess har vi blivit nära vänner i en bransch som ibland är som en berg- och dalbana rent emotionellt och praktiskt. På torsdag ska vi åka till hennes familj i New Jersey och fira Thanksgiving, precis som vi gjorde när jag bodde i New York 2019.

På lördag ska jag gå på match i New York, förhoppningsvis får jag med mig en intervju med Linus Ullmark därifrån som vi kan använda i en av våra hockyesändningar framöver. Men framför allt ska jag ge en bamsekram till Paul och Jack, som sköter isen i världens mest kända arena. Dom blev mina vänner när jag sprang där och filmade och jobbade under min tid i staden. Toppmänniskor.

På söndag ska jag göra något som jag hade på min ”missa inte innan du flyttar hem”-lista, men som jag tyvärr missade i och med att min hemflytt blev tidigare än planerad (tack för det, pandemin…). Jag ska hyra en bil och köra ner till de mytomspunna områdena i New Jersey där Bruce Springsteen vuxit upp och startade sin karriär. Freehold, Asbury Park, Stone Pony, E Street. Allt. Och jag ska göra det med någon som jag vet uppskattar Bruce lika mycket som jag – nämligen Per Bjurman. Tänk att få ha en legendarisk musikjournalist vid sin sida under en roadtrip längsmed Jersey Shore och höra hans berättelser om svunna scener från en svunnen tid. Jag blir gråtfärdig bara jag tänker på det.

Wow. Tänk vilken grej när stjärnorna står rätt.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *