Jobb,  Min vardag

Fansens Pris – It’s a wrap!

Ett av de stora projekten jag drivit tillsammans med mina kollegor under vintern och våren har varit Fansens Pris, i ett samarbete mellan våra sajter Hockeysverige.se, SvenskaFans.com och Eliteprospects.com.

Priset gick ut på att fansen fick möjlighet att rösta med hjärta och mage, snarare än att lägga sin röst på den som gör bäst ifrån sig på isen. Vi ville lyfta fram de SHL-spelare som gör något extra för samhället, som är bra ambassadörer och förebilder och bjuder på sig själva. Dessutom skulle fansen få rösta fram sina favoriter i tv-rutan, favoritskribenter, favoritledare och favoritdomare under SHL-säsongen 2017.

Projektet blev en succé! Långt över förväntan. Vi dubblade det förväntade antalet röstande och fick en otroligt bra spridning i sociala medier, för att vara första gången som priset presenteras. När jag träffat några av vinnarna i efterhand har de varit genuint glada och nästan rörda av utmärkelsen. Precis det vi ville åstadkomma. Vi ville verkligen förmedla fansens uppskattning.

Fansens favoritskribent blev CMore och Expressens Sanny Lindström. Efter utmärkelsen berättade han att han tror att hans trovärdighet och ärlighet är en stor faktor till att han vann. Men han är också ödmjuk nog att berömma sina kollegor i branschen. Läs hela vinnarintervjun med Sanny här.

Fansens favorit i tv-rutan blev Niklas Wikegård. Han blev nästan blyg när jag gratulerade honom när vi sprang på varandra i Scandinavium för några veckor sedan. I intervjun vi gjorde med honom efter vinsten lyfter han fram fansen som en av de viktigaste delarna i svensk hockey. Jag tror att det är fansen som har makten över hur hockey ska spelas genom att hålla i gång bubblet. Det är fansen som gör det. Så tvivla aldrig på kraften hos er som älskar hockey”, sade han. Läs hela intervjun här.

Fansens favoritdomare blev, inte helt oväntat, Mikael Nord. Mikael, som upprepade gånger vunnit Guldpipan, blev nästan gråtfärdig när han fick beskedet. Jag tror att folk upplever mig som ärlig. Jag kan erkänna att jag gjort fel, men om jag känner att jag har gjort rätt står på mig. Sedan tycker jag om att prata och jobba med människor, ha en dialog”, sade Mikael. Läs intervjun med honom här.

Fansens favoritledare blev Växjös huvudtränare Sam Hallam. Han tror att ärligheten och hans försök att vara öppen och utvecklande i intervjuer betyder mycket för ett sånt här pris. Han gör alltid sitt bästa för att inte säga massa klyschor. ”Jag blir lika less som många andra när jag tittar på sport och ser intervjuer där det inte sägs någonting över huvud taget. Jag försöker alltid vara ärlig utan att för den sakens skull såga laget.” Sams intervju efter utmärkelsen läser du här.

Sist men inte minst. Idag presenterade vi vinnaren av Fansens Pris – favoritspelaren. Det stod emellan Luleås Janne Sandström, Skellefteås Joakim Lindström och Brynäs Johan Alcén. Det blev den sistnämnde som tog hem det.

Så här sade Johan efter utmärkelsen:

”Vi spelare har privileger överallt. Men det finns skyldigheter också, och det är några av de här grejerna. Vi måste göra mer än att bara synas klockan sju på fredagskvällarna och det är kanske därför jag oftast syns i de andra sammanhangen. Jag menar, vi är förebilder. Oavsett om du bor i Gävle eller Karlstad så känner folk igen spelare i laget om det är Oskar Lindblom, Magnus Nygren eller vem som helst. Jag tycker det är viktigt att vi syns på andra forum också och gör rätt saker i samhället.”

Idag publicerade vi vinnarintervjun med Johan, efter att den grymma Hockeysverigeskribenten Måns Karlsson träffade honom i Gävle. Här hittar du den intervjun.

Min roll som projektledare har inneburit ett övergripande ansvar för upplägg, produktion och distribution. Förenklat handlar det alltså om vad som ska skrivas, vad som ska läggas ut på sociala medier, när och i vilka kanaler vi ska promota. Det har också legat på mig att administrera rösterna, vinnarna och se till att priserna beställs och levereras. Jag har dessutom blivit en jävel på att göra bildkollage och designer till Instagram och artiklar. ?

Jag är sjukt stolt över att vi lanserade detta pris och att det fick ett sånt fint mottagande. Och vad fantastiskt det är att involvera fans och läsare i såna här projekt. Man kommer närmare på något sätt. Och allt blir positivt och härligt. Något vi behöver mer i medieklimatet generellt här i världen. Ser fram emot nästa års omgång!

 

Detta är inlägg 71 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *