Livet,  Personligt

Känslan man upplevt många gånger förr – men som ändå knockar luften ur en

Vi vet precis hur det kommer att bli. Vi har varit med om det så många gånger tidigare. Varje år händer samma sak. Våren. Den underbara, livfulla, energigivande, glädjerusiga, värmande våren. Det räcker liksom med att titta ut genom rutan när man vaknar, höra ett specifikt fågelkvitter och se hur vinden vilar i de stilla träden. En sekund tar det. Och så vet man.

Därefter är Den där dagen ett enda rus. Man tar en omväg på väg hem från affären, för att man inte vill gå in igen. Man ler fånigt bakom solglasögonen mot människor man möter på trottoaren. Kanske till och med en artig nickning, som en förstärkning av spontanföreningen i den nya årstiden. Andetagen är djupare, öronen behöver ingen musik. Världen är ett konstverk.

För mig blir dessa dagar lika energigivande som tiden runt nyår, som jag tidigare berättat om. Alla planer och drömmar känns nåbara, allt hopp växer sig starkare. Glädjen blir gladare, stegen blir lättare. Hjärtat blir rödare. Allt kommer bli bra. Det är inte många saker som kan mäta sig med känslorna i min sprittande kropp den där dagen då våren stiger över tröskeln. Och det gjorde den idag. Hallelujah.

Detta är inlägg 61 av 100 i projektet #blogg100 skapat av Bisonblog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *