Personligt,  Utbildning

Verkligheten är den sanna skolan

Jag har nu hunnit smälta mina två veckor som praktikant på GT:s sportredaktion i Göteborg. Det tog ungefär en helg för alla intryck att sjunka in och placera sig sådär gott inne i skrymslena bakom bröstkorgen. Med den rivigaste starten jag upplevt på länge kastades jag rakt ut i verkligheten och redan dag ett blev jag testad i sportjournalistikens härliga värld.
Jag tror att de tolv dagar jag tillbringade på GT gav mig mer i erfarenhet, utmaning och självkännedom än mina sju år på min förr arbetsplats. Åtminstone lika mycket. Det är konstigt, men idag när jag kom tillbaka till skolan efter en sommar av utveckling och utmaning kände jag mig som en helt annan person. Man märker det inte när man är mitt uppe i virrvarret, men såhär i efterhand ser jag en skillnad i mig själv. Häftigt.
Jag är fortfarande extremt kritisk och trycker ner mig själv så fort jag får chansen men jag är också stolt över att jag vågar göra sådant jag tidigare tyckt varit läskigt. Även om det fortfarande svartnar för ögonen ibland när nervositeten blir för stor.

Utan den fantastiskt härliga redaktionen på GT hade dessa två veckor inte lämnat ett sånt avtryck i mig. Tusen tack för förtroendet. 

Här nedan finns länkar till lite smått och gott som jag hann åstadkomma under mina veckor på GT. Om någon skulle vara intresserad. Samlade dem mest för min egen skull, som någon form av minne.

Nu ska jag lämna alla urklipp till min far, som insisterar på att skapa en klipp-bok. Jag har försökt att säga till honom att detta kommer att vara mitt yrke, han kommer inte kunna klippa ut varje liten notis jag skriver. Men han ger sig inte. Han vill i alla fall försöka.

 

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 21.45.10 Skärmavbild 2015-09-28 kl. 21.45.29Skärmavbild 2015-09-28 kl. 21.46.16Skärmavbild 2015-09-28 kl. 21.45.57

 

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 21.45.43

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 21.46.28

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 21.46.07

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *