Livet,  Personligt

Sommar i Stockholmsbubblan

 

 

Jag inser att jag romantiserat Stockholm med orimliga proportioner sedan jag flyttade hit. Det känns lite vemodigt, jag älskar min hemstad Göteborg och ser fram emot att komma hem. Men jag har också blivit väldigt fäst vid denna stad. På väldigt kort tid. Till er som följer mig och mitt fullproppade Stockholmsflöde, förlåt. Jag vet. Det är instagrambilder, tweets om spännande händelser och snapchats från häftiga platser. Tack för att ni står ut med mig. Och för er som inte vet varför jag är i huvudstaden, och är det minsta nyfikna på att höra om det, tänkte jag nu berätta lite om mina första 20 dagar i Stockholm. Om ni inte orkar läsa kan ni bara titta på bilderna. Så förstår ni bakgrunden till min Stockholmsromans.

Anledningen till att jag hamnade här under sex veckor i sommar är att jag fick ett sommarjobb. Ett galet roligt sommarjobb som jag är otroligt glad över att få utföra. Jag jobbar som webbredaktör på tidningsförlaget Egmont. Där skriver jag artiklar och inlägg på sajterna hos King, Vagabond och  Livet ombord. Det kan vara allt ifrån längre artiklar med nyheter och intervjuer till ett roligt klipp eller en fascinerande bild. Jag har jobbat i drygt två veckor nu och jag fullkomligt älskar det.

Tack vare två supergenerösa vänner har jag fantastiska boenden. Just nu bor jag högt upp på Gärdet med utsikt över vattnet och bara 15 minuters promenad från Djurgårdsbron och Strandvägens alla uteserveringar vid kajen. Nästa vecka ska jag flytta till lägenhet nummer två, den ligger vid Hornstull på Södermalm. Tusen tack Daniel och Peter för att ni hjälper mig!

 

Utsikten från lägenheten på Gärdet

Utsikten från lägenheten på Gärdet.

Innan jag flyttade upp trodde jag att jag skulle ha massa dötid och hänga i lägenheten om kvällarna. Kanske skulle jag träffa någon jag kände eller någon jag inte kände någon gång i veckan, men sedan skulle jag umgås med mig själv. Herregud. Vad fel jag hade. Idag är det måndag. Idag är det den tjugonde dagen för mig här uppe och idag är den första dagen jag inte hade någonting planerat när jag kom hem efter jobbet. Hur fantastiskt är det? Jag har träffat stora kärlekar sedan lång tid tillbaka, flera av mina äldsta vänner bor i Stockholm. Jag har träffat nya kärlekar i människor jag aldrig tidigare mött. Och varje kväll har varit minst lika härlig som kvällen innan. Dötiden i lägenheten har varit obefintlig. Och det älskar jag Stockholm för!

Under dessa tjugo dagar har jag

 • Suttit med Madde på trappan vid Strömsbron och druckit kaffe i solskenet
 • Träffat Mona och käkat middag och pratat minnen fram till midnatt
 • Varit på AW i Rålambshovsparken med mina härliga kollegor
 • Sett Sveriges U21-lag i fotboll vinna EM-guld hemma hos Thowes kompisar Kian och Kiarash
 • Firat Sveriges U21-guld tillsammans med tusentals gulklädda solstrålar i Kungsträdgården
 • Druckit Göteborgsdrinkar och blivit överförfriskad med nyfunna vänner
 • Tagit en 2,5-timmarspromenad med My kring Gärdet och Djurgården
 • Träffat Claudia och ätit sushi nere vid Strandvägen med benen dinglande över kajkanten
 • Haft middag och tjejsnack med Thowe i lägenheten på Gärdet
 • Varit på 25-årsfest hos Thowes kompis Dennis med otroligt härlig stämning och glada människor
 • Träffat Emilia och Madde (den andra) på Mälarpaviljongen i stekande solsken och med doftande roséglas
 • Varit på Waxholm med Marcus och tittat ut från en uteservering när skyfallet knuffades bort av regnbågen

Inte nog med att jag träffat magiska människor, jag har så mycket magiska bilder fastetsade på mina hornhinnor att jag blir ledsen av tanken på att de ska landa på mitt minnes skrothög. Jag har gjort mitt bästa för att samla dem i mitt fotoalbum, men några kommer bara finnas kvar i mitt sinne.

Kollage-1

När allt kommer omkring är Göteborg min stad. På riktigt. Det är där jag vill vara. Men får man en chans att uppleva Stockholm så som jag har gjort dessa veckor, då kan man verkligen skatta sig lycklig. Jag har bara en sommar här i min lilla bubbla och jag vill göra den till något extraordinärt som jag kan bära med mig under regniga västkustkvällar en lång tid framöver.

Med det sagt ser jag otroligt mycket fram emot en helg i min kära hemstad. Kanske får vi ännu en kväll som denna.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *