Omgivning,  Resa,  Sport

Möt Chase.

Det här är Chase. 

Chase är 6 år gammal och igår var han på sin första Rangers-match. Med ett stadigt grepp om mamma Donyas hand berättar han om den första perioden och att Rangers ligger under mot Kings med 1-2. Sedan lägger han till att Rangers behöver göra minst två mål till för att vinna matchen. Han är blyg men nyfiken. Favoritspelaren är Henrik Lundqvist och Chase’s tröja har nummer 30 på ryggen.

Personer som Chase påminner oss om hur härlig sport kan vara. Och viktig. När den lilla pojken kände sig mer bekväm i samtalet med en random svenska kunde han inte dölja sin entusiasm och stundtals studsade han på det vitkaklade golvet i Madison Square Garden. Han släppte mammas hand. Hans enda fokus där och då var hockey. 

 

Chase är lyckligt ovetande om debatterna kring huvudtacklingar och tävlingshets. Han vill bara se sin idol på isen. Kanske drömmer han om att själv vakta buren i Madison Square Garden någon gång. Och de där drömmarna är så viktiga. Utan drömmarna från Chase och andra framtidsbärare skulle idrotten inte finnas. 

FullSizeRender-4

FullSizeRender-2

Det kommer alltid finnas problem, saker att förbättra och bränder att släcka i idrottens värld. I alla världar. Och det är hos personer som Chase vi ska hämta inspiration, entusiasm och energi att ta oss an utmaningarna. För när ögon lyser på barn har vi lyckats.

Tack, Chase, för att vi fick ta del av din stora stund. Go Rangers!

Läs mer: Askims IK satsar på gemenskap och integration

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *